Bemutatkozás

Óvoda vezető: Skrek Dóra

Telefon: 403-0493
E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Óvodavezető-helyettesek:       

  • Bakó Olga (Napsugár Óvoda)
  • Rádi Zsuzsanna (Napsugár Óvoda Lándzsa utcai telephely)
  • Heiner Andrea (Vadvirág 1. telephely  Borotvás utcai óvoda)
  • Nagy Judit (Vadvirág 2. telephely Ágoston Péter utcai óvoda)

Óvodatitkárok:

  • Szélesi Éva
  • Nágel Bernadett

A Napsugár Óvoda/Vadvirág Tagóvoda Budapest 16. kerület Kertvárosban, négy épületben, részben családi házas, részben kertvárosi, lakópark jellegű, kedvező természeti és infrastrukturális környezetben:

A Napsugár Óvoda Cziráki utcai székhely óvodában 4 csoport működik.
A Napsugár Óvoda Lándzsa u. Telephelyen 3 csoport működik.
Vadvirág 1. Telephely Borotvás u. óvodában 4 csoport működik.
Vadvirág 2. Telephely Ágoston u. óvodában 4 csoport működik.


Mind a 4 óvoda nagy udvarral körülvett, gondozott, sok növénnyel, füves résszel, udvari játékokkal, sportszerekkel jól ellátott, a szabványoknak megfelelő mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt.
Az óvodák udvara jól szolgálja a gyermekek mozgásigényének kielégítését, egészségük megőrzését. Ezt kihasználják az óvodapedagógusok, mivel tornaterem sajnos egyik intézményben sincsen.

2012-ben Lándzsa utcai telephelyünk megpályázta és elnyerte a Zöld Óvoda Címet, vállalva a környezettudatosság megvalósítását és a fenntartható fejlődés kritériumainak való megfelelést a gyerekek tevékenységeinek szervezése és megvalósítása során.
Többi intézményünk 2013-ban pályázta meg és nyerte el a Zöld Óvoda címet.

Az óvodák belső helyiségei tágasak, világosak, esztétikusak, a gyermekek biztonságát, kényelmét szolgálják. A csoportszobák és öltözők bútorai esztétikusak, több csoportban galéria is növeli a játékteret. A nevelőmunkához szükséges eszközöket, fejlesztőjátékokat is folyamatosan gazdagítjuk, korszerűsítjük.

A nevelési célok megvalósításához elegendő játékszer, fejlesztő-, audiovizuális eszközök állnak a gyermekek és az óvodapedagógusok rendelkezésére.

Az óvodapedagógusok szeretetben, megértésben, szoros kapcsolatra törekedve nevelik a rájuk bízott gyermekeket.